Nammo Boeddhaya, dhammaya, sanghaya!

BUD_IMG_20151013_180422Dit is de blog van Upasak Dhammuttamo (Adi Ichsan), vipassana leraar (vipassana achariya) getrained in de tradities van Mahasi Sayadaw, The Northern Vipassana Center volgens de methode van Phra Acharn Tong (Promacharn Sirimanggalo), de methode van Phra Acharn Sobhin Namto en de Abhidhamma benadering van  Acharn Naeb Mahaniranonda. Adi is verbonden als leraar bij Stichting Dhammadipa Vipassana Meditattiecentrum Amsterdam en adviseur van Stichting Buddhavihara , de Thaise tempel in Purmerend.004

Vipassana betekent: op verschillende wijzen zien. Bhavana betekent: ontwikkeling (van de geest). Vipassana Bhavana betekent: Mentale oefeningen ten behoeve van de ontwikkeling van inzichten.

Direct doneren aan het Meditatiecentrum

FACEBOOK GROUP Vipassana & Samatha groepen Nederland

FACEBOOK GROUP Dhammadipa Vipassana Meditation Center Amsterdam

 

Advertentie

Een gedachte over “Nammo Boeddhaya, dhammaya, sanghaya!

 1. Beste Dhamma vrienden, voormalige leden van leraren- en begeleidersgroep,

  Bij deze wil ik jullie informeren dat mijn persoon en Terry Hoekstra (secretaris van Stg Buddhavihara op persoonlijke titel) via Dhammadipa gezamenlijk een inzameling houden voor de vliegtickets van Bhikkhu Suppabuddho (geboren: Lisandro Rosati) van Taiwan – Amsterdam – Hochiminh City. Een externe groep van Nederlandse supporters hebben zich tevens gecommitteerd om voor het verblijf in Nederland te zorgen. Terry en ik hebben ervoor gekozen om de inzameling via Dhammadipa te laten plaatsvinden i.v.m. met de ANBI status van Dhammadipa, en omdat bhante actief is bij Dhammadipa. Het bestuur van Dhammadipa heeft op mijn verzoek haar instemming reeds gegeven.

  Bhante is sinds vorig jaar lid van de begeleidersgroep in Dhammadipa en gaat in Maart 2019 weer terug naar Mahasi Thathana Yeiktha in Yangon om verder opgeleid te worden als Vipassana leraar. Zijn aanwezigheid in Nederland is positief voor de ontwikkeling van het Nederlandse Theravada Boeddhisme, omdat de Vipassana nu door een Europese Theravada monnik gegeven wordt. De yogi’s vinden zijn aanpak bijzonder inspirerend waarbij alle aspecten van de Vipassana beoefening uitgelegd wordt vanuit de context van de Sutta’s en doelstellingen van het boeddhisme. Bhante zal tussen 5 januari tot 28 februari in Nederland zijn en alle meditatie- avonden en dagen bijwonen bij Dhammadipa voor de begeleiding en de Dhamma preken. Mochten jullie de aanwezigheid van een monnik elders nodig hebben of de wens hebben om lunch aan te bieden voor de monnik kunnen jullie t.z.t. Terry Hoekstra direct aanspreken om een afspraak te regelen. Ook meditatiedagen of weekenden elders in Nederland kunnen op medewerking van bhante rekenen. Ik zelf zal in de maanden januari tot begin maart 2019 in het buitenland zijn voor mijn eigen ontwikkeling. Ter info, bhante raakt geen geld aan, noch is hij in bezit van een bankrekening. Ondersteuning kan dus alleen facilitair in natura zijn of indirect via zijn supporters als het om de financiën gaat.

  Zelf vindt ik dit een mooie gelegenheid om verdiensten te maken bij wijze van doneren aan de Sangha van Monniken/Nonnen. Daarbij speelt ook bij mij een rol dat bij het afscheid nemen van de oude groep leraren & begeleiders wij al van plan waren elkaar te betrekken in ad-hoc activiteiten, daarom nodig ik jullie nu uit om naar eigen overtuiging en draagkracht een vrijwillige bijdrage te doen. Mijn verzoek is gericht aan jullie die overtuigd zijn dat het essentieel is voor de beoefening van Vipassana dat het ingebed is in de Theravada traditie van eenheid van de Boeddha; Dhamma en Sangha.

  De vliegtickets zijn geraamd op € 900,-.

  Je kunt je bijdrage direct storten via bankrekening: NL85 INGB 0005019113 t.n.v. Dhammadipa Amsterdam.
  Onder vermelding “Suppabuddho”.

  Ben je in bezit van een paypal account dan kan je ook direct overmaken via onze PayPal link: https://www.paypal.me/dhammadipa
  Onder vermelding “Suppabuddho”.

  Overtollige gelden zullen worden gebruikt voor zijn OV kosten in Nederland.
  Bij voorbaat onze dank voor alle moeite, aandacht en vrijgevigheid. Ik moedig iedereen ook aan om de mail door te sturen aan iedereen waarvan je denkt dat het nodig is om verdiensten te maken voor hun meditatie ontwikkeling.
  Tenslotte, een zegenversje uit de dagelijkse aalmoes rondes:

  Abhiva dana siilissa
  Niccang vuddha pacaayino
  Cattaaro dhammaa vadhanti
  Ayu vano sukhang balang

  Zij die doneren aan de eerwaardige
  en de oudsten respecteren
  vier kwaliteiten zullen toenemen
  Schoonheid; Lang leven; vreugde en kracht.

  3 nov 2019
  Mvg
  Upasak Dhammuttamo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s